Østlands-Postens arena for politikk og samfunnsdebatt i Larvik og Lardal – TILBAKE TIL ØPs NETTSIDE

Mest behaglig å lukke øyene

NB: Også dette leserinnlegg til ØP/papiravisa som svar på Tore Vassdals leserbrev/angrep på meg i mandagsavisa, har ØP redaktør Tennum nektet å ta inn – og bryter på nytt pressens hevdvunne Tilsvarsrett i en pågående debatt. Jeg tar trakkaseriene nå til Norsk Presseforbund:
Men ytringsfriheten lar seg ikke knekke, her er min siste ytring/svarbrev i denne brennaktuelle debatt!
BM

Bjørn Melleby
Fritenker

Tore Vassdal tar i mandagavisa klokt avstand fra trusler i det offentlige ordskiftet. Ytringsfrihet er som kjent ytringer som du nødvendigvis ikke liker, men vil forsvare retten å komme til orde.

Denne europeiske/vestlige demokratiske rettighet; ganske så ukjent i store deler av øvrige verden hvor mennesker forfølges og myrdes for sine meninger ikke minst i muslimske land, hyller våre politikere i festtaler. Eller når de opportunt smykker seg fraser som «Je suis Charlie» etter det islamske terrorangrepet i Paris tidligere i år (og hvis sønderskutte redaksjonslokaler i Paris jeg sist uke besøkte og la ned rose i dyp respekt for de 12 drepte/ uredde journalistene & karrikaturtegnerne (se foto). Forøvrig bryr de seg lite om å forsvare bunnplanken i vårt demokrati og som mange tar for gitt. Fortielse og ignoranse er en hyppig brukt hersketeknikk, også i den trangvikske bakkebyen. Det faktum at flere oppegående personer i Larvik trues på livet fordi de bruker sin ytringsfrihet til å advare mot islam eller er kritiske til den planlagte kjempemoskeen på Torstrand, avstedkommer null engasjement fra de som skal være folkets tillitsvalgte eller på lederplass i ØP. Vår felles budstikke med et spesielt ansvar som 4. statsmakt og monopolavis, men som bekvemt også lukker øyene enda redaksjonen vet om truslene og i steden bruker sensurpennen på ytringer de ikke liker som A- media avis. Vi husker alle krigsoverskriftene da noen moret seg med å hive etpar svinekoteletter inn på et av tomtevalgene for ny moske. Da mønstret de «politisk korrekte» spontant og med imponerende harme. Enda godt Larvik har en oppegående politiledelse som tar truslene på alvor og er tydelige på at trusler mot ytringsfriheten ikke tolereres. Honnør til stasjonssjef Tor Eriksen & co!

Ofte er det interessant å projisere internasjonal utvikling og realiteter på vårt nære miljø. Tore Vassdal mener bestemt at jeg er unødvendig skremt av vår tids store folkevandringer av fremmedkulturelle. Alt vil gå greitt om vi i vår gavmildhet plukker ut 10 000 nye muslimer fremfor å hjelpe hundretusener av Syriaflyktninger til trygghet i nabolandene. De vil bare utgjøre 2 pr.1000 nordmenn, sier han og kunnskapsløst ignorerer elementære fakta at det allerede befinner seg over 200 000 muslimer i Norge og tusenvis andre i mottak som kommunene ikke vil ta imot. Og at UDI har over 17 000 nye familiegjenforeningssaker. Erfaringsvis vil nye titusen fra Midt-Østen og Afrika utløse ´ørten´tusen tilsvarende nye krav om familiegjenforening. -Er du like betrygget at alt vil gå godt med vårt kjære Norge, Vassdal? Ikke det minste skremt av eksemplet Sverige med sine svære innvandringsghettoer utenfor svensk lov med stadige drap og bilbranner i Malmö, Stockholm, Södertälje eller Gøteborg? Og hvor statskassen er tom hvor innvandringsgalskapen har knekket økonomien og en kvart million svenske pensjonister i det engang så stolte «Folkhemmet» nå lever under fattigdomsgrensen på lusne12 000 SEK i måneden. (NRK 17.3.då.) Er det greitt? Overrasket at Sverigedemokratene snart er nabolandets nest største parti?

Er for tiden på togreise i sør-Europa og på nært hold møter jeg store flokker av unge menn fra Midt-Østen og Afrika. Etter at kyniske menneskesmuglere har fått 40 – 60 000 kroner og har overlevd den skrøpelige ferden over Middellhavet, er de på vei nordover mot bl.a. skandinavia og «honningkrukka» Norge. Snart i Larvik. Særlig når Høyre og FrP skal gjennomføre Ap´ og de rødgrønnes uansvarlige vedtak om 8 000 nye muslimer/syrere til Norge :-( Italienske jernbanestasjoner som her i Milano, fylles av flokker av fremmedkulturelle som skremmer såvel turister som lokalbefolkning med tjuverier og ran på åpen gate. Snakker man med italienere så er de fly forbannet på EU og unnfalne politikere som ikke stopper masseinnvandringen og galskapen ved utløpet av Afrikas havner. I en tid hvor Europa opplever resesjon og Italia alene har 3,5 millioner arbeidsløse, er det ingen arbeidsmuligheter. Rasisme og tegn til ny-fascime er økende. – Alt henger sammen med alt, som Gro Harlem Brundtland utrykte det. Vår ex-Ap statsminister som skatteflyktning i eksklusive Nice. Mange nordmenn vil trolig søke utenlands – en utflytting som aksellerere i Sverige – i årene som kommer om våre norske politikere er like unnfalne og ikke evner å skaffe seg kunnskap om hva som skjer i Europa.

Avslutningsvis; Vassdal beskylder meg for for faktajuks når jeg sist uke skrev at Ap´s Hadia Hadijik vil ha hijab i politiet. Selvsagt vil hun det. 18. februar i 2009 meldte NRK at statssekretær Astrid Aas Hansen og rådgiver Hadia Tajik i Justisdepartementet på egen hånd, uten å informere sin sjef Knut Storberget, at departementet hadde besluttet å tillate hijab i politiet. At hun som kulturminister fire år etterpå opportunt «avlyste» hijabdebatten endrer ikke på det faktum at hun som muslim og Ap´s´førstedame på nytt vil søke å innføre dette kontroversielle hodeplagg i politiet og ytterligere islamisere Norge, om Arbeiderpartiet vinner valget i 2017. – Naivister som Vassdal og andre må gjerne tro noe annet.

Vist 824 ganger. Følges av 8 personer.

Kommentarer

Har ØP virkelig nektet deg tilsvarsretten i egen avis Bjørn? Det er jo direkte uhørt! Slikt går ikke an. Du har soleklar rett til å få publisert ditt tilsvar på angrep selv om det ikke er politisk korrekt det du skriver. Vi har ytringsfrihet her i landet. Ser ut som det faller noen avisredaksjoner rundt forbi tungt for brystet. ØP er dessverre ikke alene om det ser det ut til.

Ta det til Norsk Presseforbund om ØP fremdeles nekter deg tilsvarsrett. Folket har krav på å få vite sannheten, få vite hva som foregår. Det kan ikke og skal ikke ties i hjel.

Ser dessverre ut til at ØP har lært alt for mye fra det tidligere sovjetiske presseorganet PRAVDA (Som ironisk nok betyr SANNHET).

Debatten det her refereres til ble startet av Bjørn Melleby med innlegget Flyktninggalskap 15. mai. Innlegget har skapt masse debatt, og vi har hatt debatten i våre spalter fram til forrige uke. Bjørn Melleby har fulgt opp sitt
opprinnelige innlegg med tre innlegg til. Totalt har Melleby skrevet over 3.200 ord i Østlands-Posten om temaet. Det kan vanskelig kalles “å ties i hjel”.

Ingen andre debattanter har fått i nærheten av den samme spalteplassen som Melleby har fått, de siste månedene.

Alle debatter må ta en ende, og det punktumet er det redaksjonens priveligium å sette. I denne debatten hadde Melleby første ord. Da er det naturlig at de som er uenig med ham får det siste. Skulle regelen om tilsvar gjelde evig, ville det vært umulig for en redaksjon å stoppe en debatt.

At Mellebys innlegg i debatten er populært lesestoff har vel nyhetsredaktøren fått med seg? Det skaper stor debatt! Både tilhengere og motstandere uttaler med liv og lyst! Er det ikke dette som skaper en god avis? Ted….

Ikke hvis det som skrives ikke er politisk korrekt og fremlegger litt for mye politisk ukorrekt dokumentasjon.
ØP må jo sørge for at venstresidens standpunkt fremkommer i best mulig lys, og da er det ikke gunstig med dokumentasjon som avslører hvor uansvarlig og populistisk venstresidens standpunkt er. ØP er tross alt en avis indirekte eid av Arbeiderpartiet gjennom A-media.

Det som hadde vært presseetisk korrekt var om ØP redaktør eksplisitt skrev på debattsiden i papiravisa at redaksjonen ønsket å avslutte debatten om flyktningsaken. Da hadde jeg og øvrige bidragsytere forholdt oss til dette. Men en slik ærlighet tilslører dessverre avisen når de skriveføre i steden får mailer hvor man tvinges til taushet :-( Det vil jo være såvel flaut og mer enn overraskende for leserne å lese en slik beskjed fra redaktøren. ØP har jo en unik posisjon som et organ som representerer ytringsfrihet og debatt i Larvik. – Og selv om jeg nå to ganger har blitt nektet å svare på ganske så krasse personangrep og karakteristikker fra andre bidragsytere i debatten, så har også andre/nye fått slippe til – sånn som i torsdagsavisa hvor en Jan L.Borthen fikk sin ytring i debatten på trykk. Var debatten allikevel ikke slutt? – Godt at internett og andre kanaler eksisterer enn ØP´s mediemonopol i Larvik :-(

Og til nyhetsredaktør Andersen: – Hvorfor stoppe en debatt som engasjerer så mange i Larvik? Flyktningdebatten er brennaktuell og enda mere siste dager hvor da Høyre har lagt seg paddeflate for de rødgrønnes uansvarlige og opportunistiske vedtak om 8000 nye muslimer/syrere til Norge de neste årene – og dermed et eklatant brudd på regjeringsplatformen hvor regjerngen har en avtale med KrF og Venstre om kun 2100 nye kvoteflyktninger hvert år fremover. I tillegg kommer nå FrPs betimelige krav om Folkesavstemning om denne høyst kontroversielle saken! Og så stenger altså vår felles budstikke/debattforum for ytterligere debatt??? – Ikke tvil om at flyktningsaken blir høstens heteste tema for det er jo kommunene som nå skal tvinges til å ta imot ytterligere 8000 syriske flyktninger med de enorme kostnadene dette vil medføre for kommunebudsjettene; hva skal kuttes?
Hva slags journalistisk vurdering ligger bak sånnt “høl i hue” vedtak, herr nyhetsredaktør?

Som monopolavis bryr organet seg lite om hva leserne ønsker av stoff og hva leseren engasjerer seg i og ønsker. Her tutes det kun om journalistenes særinteresser i mengder som i alle fall får undertegnede til å sterkt vurdere om det er pengene verdt å abonnere på “nyheter” om fuglelivet på Svenner og andejakt på Rauer.
Jeg er ikke i mot koselig drodling og leser mer enn gjerne om de små hendelser lokalt, men når spaltene ene og alene omtrent daglig omhandler de bevingede særinteressene, merker jeg savnet etter Evas Åseruds kvalitets-journalistikk og mangfold.
At noen av oss fatter interesse i en glovarm debatt og venter på svar, tilsvar og argumenter kveles i hjel av organets ledelse som med sin “soleklare rett” velger bort det som ikke passer deres politiske farge.
Mon tro om ikke rødstrupene synger vakrere enn blåmeisene. Hva med en folkeavstemming ØP?

Legg merke til når lokalavisene stikker hodet ut av lokalstoffet. Det er når venstreradikal synsing er på agendaen. Leserbrev som forsvarer høyresiden blir redigert eller refusert. 1. mai er alle i redaksjonen ute for å dekke årets helligste dag eller delta i toget.

Det har mange erfart under f eks Israels offensiver. Arabisk propaganda refereres, men ikke “amerikansk-jødisk propaganda”. Den voldsomme demonstrasjonen i Oslo mot “Sataniske vers” er også et godt eksempel. Da var det mye om å gjøre å ikke skape “feil inntrykk” av innvandringspolitikken til Ap. De fire tusen organiserte voldsapene som utfoldet seg i Oslo Sentrum den gangen ble ikke omtalt. Noe større – mere brutalt og avsindig er ikke sett verken før eller senere. Attentatmannen som forsøkte å myrde Nygård ble siktet – men løslatt.

Den tidligere gode lokalavisa er blitt helt ubrukelig TBS, ikke bare er det noen fuglekikkere og andre som produserer gamle barndomshistorier til det kjedsommelige, mens i utgangspunktet interessante lokalnyheter skrives av folk fra hele fylket, totalt blinde for lokalkunnskap og historie. At monopolavisa i tillegg opptrer som et arrogant propaganda apparat for Ap/LO med en dårlig skjult sensur av meningsmotstandere er stor skam og jeg er glad for at jeg ikke bruker fem øre på det jeg leser. Håper ryktene om konkurrent på nettavis ikke bare er rykter og da skal jeg også betale.

Det er en pålitelig nettavis ute og går; NORGESAVISEN , men som det fremgår av navnet er den jo nasjonal og ikke lokal. Hva går de ryktene du har hørt om en lokal nettavis ut på Øystein?

Mulig han har lest det i lokalavisa, Tim!

http://www.op.no/treschow-og-abax-helgeland-i-kompaniskap/s/5-36-24637

Ja, det ville jo være sundt om ØP får lokal konkurranse. Så får vi se hvem som er mest pålitelig og politisk uavhengig. Det er jo ikke bra at en avis har en relasjon til et gitt politisk parti. Da blir det jo unektelig en politisk slagside som ikke er bra for troverdigheten.

Vi trenger en fri og uavhengig presse i Norge. Før het det; “Tro det ikke før du har lest det i Aftenposten”.
Det var den gang. Nå kan vi ikke tro noe som står i Aftenposten. Muligens annonsene og sportsresultatene, men ellers ikke. Og det er gjengs for norske aviser. Og TV-nyheter. Styrt av politiske redaktører med gitte sympatier. Som passer på å presentere nyhetene slik de selv liker det.

Annonse