Østlands-Postens arena for politikk og samfunnsdebatt i Larvik og Lardal – TILBAKE TIL ØPs NETTSIDE

10.000 syrere til Norge ja/nei!

KrF og Venstre, med flere i spissen, vil ha 10.000 syrere til Norge! Av noen hundre tusen lidende flyktninger, ønskes ti tusen utvalgte til Norge. Hva vil det koste Norge i kroner og ører, nevner ikke de ivrige politikerne med et ord? Det kan koste Norge milliarder?
Hva så med de 240.000 flere eller færre som ikke får hjelp i leirene? Hva vil de koste i forhold til de heldige som trakk lykkeloddet?
Og, så var det bare titusen “lodder” KrF og Venstre hadde å dele ut til de som eventuelt kommer til Norge?
Så vil vi få høre i årets valgkamp KrF og Venstre fortelle oss hva de har oppnådd med sin “flyktninge politikk” Vel vitende om at de kunne ha hjulpet titusenvis flere flyktninger, men lukker øyne og ører for det… Sammenlignet med de som blir igjen i teltleirene, og det som verre er?
Det er kommune og fylkesvalg i september i år. Det preger kanskje innspillet fra de som vil trykke de titusen syrerne til i sitt bryst. Ganske spekulativt spør du meg…
Hva mener du om å la mange hundretusen flyktninger i stikken, mens ti tusen kan komme hit til fred, frihet, velferdsgoder knapt noen annen nasjon er villige til å gi?
Hundretusener blir sittende igjen i Syria , mens Røde Kors, FN, Leger uten grenser, og andre organisasjoner ikke har penger til å yte hjelp til de mange gjenværende i leirene?

Vist 2483 ganger. Følges av 16 personer.

Kommentarer

Viser kun siste 30 kommentarer — vis alle 258 kommentarer

Tim skrev: “Og Tom: GRUMS! Man kaller ikke andre debattanter for grums. Det er ikke redelig.”

Det er ordveksling og meninger om sak som vi bedriver her inne og ikke personkarakteristikker.
Når du tillegger meg personangrep og nedlatenheter, så har du bekreftet dine ufinheter. Jeg holder meg til innhold.

Tim, ikke rart det går galt med din debattmåte når du misforstår hva vi holder på med her.

Svensen, sett i det historiske perspektiv av to verdenskriger o.a. med lidelser for millioner av flyktninger og TT bringer inn økonomiske aspekter rundt hjelp til 10000 flyktninger i verdens rikeste land, da trekker jeg fram “grumskortet”.

Johannesen, når du ikke skjønner spørsmålet bør du heller unnlate å svare.

Håkon Hellenes Monokulturer – Paralelle grunnleggende verdisystemer – Målfunksjonen for integrering – Virkemidlene for å nå målene – Integreringskapasitet.

En koselig kar med skjegg som har lite til overs for vantro urene -
unntatt kvinnene og pengene deres – som ikke er skitne.

Avstemning i DN.no før noen enkelt hacket systemet og injiserte 15 000 falske for-svar.

Men at du kaller andre debattanter og deres meninger for GRUMS er ikke nedlatende personkarakteristikker, men ordveksling og meninger om sak??? Javel nei…..

Jeg kan heller ikke se at det er noe som helst som har gått galt med min debattmåte Tom. Hvor har du det fra? Men at du er dreven i å unngå å svare på ting, -det skal du ha.

I klasse med VRØVL.

Det går an å sitere en setning fra den andre og konkret spørre om hva man lurer på – eller vil skrive om akkurat det. Eller uttale seg generelt om saken – ikke generelt om deltakerne. Konstatere hva som er riktig og saklig selv, og ikke trakassere andre selv om man er uenig.

Unntaket er om debatten omhandler en person i offentligheten som krever en kommentar.

Tja. Kall meg gjerne en forbanna kødd for mine meninger. Men kaller du de samme meningene for vrøvl blir jeg provosert. De er nemlig vel funderte og er et produkt av sansenes observasjoner behandlet i cortex.

Jeg er helt sikker på at du har tenkt igjennom det du skriver.

Jeg tiltaler en sjelden gang enkeltbrukere, men i en tone som passer rent menneskelig – og med respekt.
Men det hender at jeg svarer på direkte uhøflige og ondsinnede personlige henvendelser med sarkasme.

Tim, jeg har forsøkt å fortelle deg at når du tillegger meddebattanter meninger de ikke har, så er du ufin. Ser du ikke dette? Når du ikke får de svar du ønsker, så tar du mannen og ikke ballen. Om du ikke fanger opp hint om ditt debattnivå og heller ikke ser de svar som er gitt, så kan jeg dessverre ikke hjelpe.

Svensen: Grums, grums og grums!

Har nå lest hele debatten……

Jeg regner med at ÖP-debatt foretrekker forkjemperne for innvandringen sine argumenter som forefaller svärt likt det politiske miljöet där politikerne i talestolen gjentar sig litt utydelig, meget likt Mr. Bean;

“ahmm….grums, grums, grums, ahmmmm….vrövl vrövl, vrövl…..ahmmm…..Allah er Nordmenn, grums grums”

Utrolig gode argument, nettopp slike som politisk vinner kampen……:)

Tom. Beklager. Du innehar ikke lenger evnen til å provosere fram irritasjon. Den evnen har du sjøl skuslet bort gjennom dine egne ytringer. Kun overbærende observasjoner er tilbake. Du vet respekt kan ikke kreves. Den må fortjenes gjennom velfundert argumentasjon. Sjøl en divergerende ytring kan framkalle respekt i seg sjøl med god retorikk. Jeg ser ingen ting hos deg som fortjener vår aktelse.

Aktelse? Huffda, Svendsen!
Jeg har da ikke noengang hatt intensjoner om å gjøre meg populær her inne, hehe.

Jeg har da ikke noengang hatt intensjoner om å gjøre meg populær her inne, hehe.

Nei sikkert ikke. Men det ville vært ønskelig at man som selvvalgt debattant kunne svare på enkle spørsmål som stilles både om tema og egne utsagn. Man søker ikke å bli populær på noen sider her inne, det har du sannelig rett i, men man bør i det minste ha evnen til å kunne følge opp det man påbegynner!

Hvilke meninger du ikke har føler du at jeg har prøvd å tillegge deg Tom?

Jeg kan ikke erindre å ha prøvd å tillegge deg noen meninger, -kun stilt deg spørsmål om hva du mener med dine utsagn, -og bedt deg begrunne dine utsagn. -Uten at det har lykkedes.

Jeg vil gjerne at du svarer på hvilke meninger du mener jeg har prøvd å tillegge deg.

Det er kommentert fra min side, Elisabeth. Om du leser der hvor jeg refererer til WW1 og WW2 så finner du essensen. Jeg vil da ikke direkte si at TT sitt innlegg bunner i egoisme, men nøyer meg med ‘grumskortet’.
Som du sikkert har fått med deg, så har jeg et politisk ståsted hvor begrepene ‘solidaritet’ og ‘å skape og dele’ ikke er helt ukjente tema i ordvekslingen …

Og det å ikke svare på spørsmål og å vri seg unna er også en del av den politiske fremgangsmåten…….

Sorry Tim, det har jeg svart på. Men når du skriver at jeg skal ha kalt debattanter for ‘grums’ i dette forum som ikke tillater personangrep, da har du besudlet debattnivået og forsøkt å sverte min integritet.
Få litt hjelp til å gjennomgå kommentarene.

Tom, når du kommenterer andres innlegg med “Grums, grums, grums”, hvordan skal det da forstås?
Jeg forstår det dithen at du mener det andre debattanter sier og mener er grums, og dermed har du også karakterisert dem. Husk det er du som avsender av budskapet som er ansvarlig for hvordan det mottas.

Enkel kvalitetsprosess det Tom.

Du kan jo eksplisitt gå i dybden og legge ut i detalj hva du mener med utsagnet “grums, grums, grums” for å oppklare alle eventuelle misforståelser. Jeg har jo lagt merke til at det er flere enn meg som har festet seg ved ditt grumsete utsagn og ikke er spesielt imponert av det.

Det eneste svaret jeg har registrert så langt er at du mener “grums, grums, grums” er ordveksling og meninger om sak. Kan du legge ut litt mere om meningen som er skjult bak utsagnet her?

For det er nemlig hva jeg forstår er meningen bak utsagnet jeg mener gir nedsettende karakteristikker av dine med/mot-debattanter. Og det har jeg forstått at du nekter å innse. I steden prøver du å snu ting på hodet og prøver å ilegge dine med/mot-debattanter et “lavt debatt-nivå”.

Du er blitt invitert opp til mange ganger å oppklare alle misforståelser md hva du mener med utsagnet “grums, grums, grums”. Invitasjonen er fremdeles åpen.

Nå gidder jeg ikke gjenta meg selv lenger., Tim. Du følger dårlig med i timen!

Neida Tom. Det er bare du som ikke liker å svare på spørsmål.

Du kaller “grums, grums, grums” for ordveksling og meninger om sak. Jeg kaller det mobbing.

I dag kan man svare på et annet spørsmål som er mye viktigere. Er det greit å hylle terrorister? Retten sier ja, det er lov. Da er det vel også lov å “hylle Anders Behring Breivik”http://www.nrk.no/norge/fallgruver-ved-hussain-frifinnelsen-1.11966141 ?

Min hyllest til ABB er : Måtte du brenne i helvete og inntil det holdes solid innestengt.

Ubaydullah hater åpenbart de vantro, alle som en, men ble frikjent for å ytre sympatier med terrorister som dreper uskyldige sivile

En annen hater sa en gang at det spiller ingen rolle at barn blir drept i terror fordi alle barn går rett til Paradis.

Mobbing er trolig ordet for slike ytringer og andre ytringer som kun er ment til å såre, fornedre eller ramme andres liv eller meninger. I sekken “mobbing” er det plass til veldig mye – alt fra taushet og utfrysing via verbal trakassering til ren vold.

Mobbere begynner i barndommen og fortsetter ofte over i voksen alder. Ofte gjelder det samme med mobbeofre.

Ubaydullah føler seg forfulgt og mobbet. Han sier alle muslimer blir forfulgt og beviset er at han mener seg mobbet og forfulgt. Det faller ikke Ubaydullah inn at de fleste muslimer føler seg ikke mobbet i Norge i det hele tatt. Flere framtredende muslimer har sagt mange ganger: de muslimer som ikke liker seg i Norge kan reise hjem der de kommer fra. Sharif ville gi mulla Krekar 500 tusen kr om han ville reise hjem til klanen der han kom fra og ikke komme tilbake. Det vil ikke Krekar. Det har de fleste oppfattet som at han føler seg trygg her. Når han blir mobbet med pistolskudd og forsøkt kidnappet, så anklager han OSS for å ikke ha passet godt nok på han. Deretter går han rett over til å drapstrue sine lokale uvenner, true politikere og true Norges befolkning med at hans venner i klanen skal ta oss.

Det er vel det man kaller en “gjøkunge”? Siden vi nå har krevet definert negativt ladede begreper, så skal jeg beskrive hva, generelt, en gjøkunge er:

Gjøkungen er den som som trenger seg fram på bekostning av dem som har hjulpet vedkommende fram, og spiser av lasset mens den stadig klager og syter over at han/hun ikke får mer enn andre. Gjøkungen føler seg bare rettferdig behandlet når han/hun får vesentlig mer enn andre og får mere ros og stell enn de fortjener. Gjøkungen løfter ikke en finger for å hjelpe andre, og løper fra sted til sted for å sutre seg til mer. Lyver ofte om at de ikke har fått noe, eller har fått mindre enn de skulle ha. Gjøkungen eier ikke empati og kan drepe for å få det andre har uten å anstrenge seg. Begrepet gjøkungen stammer fra et teaterstykke fra 1917 av Laurits Fjørtoft. Gjøkungen er ofte hevngjerrig og vil skape uro for å avlede fra hva han egentlig er. Gjøkungen blir feigere og feigere jo mer han presses.

Takker Allah

  • Jeg takker Allah for frifinnelsen og håper å legge denne saken bak meg. Nå som PST har gått på nok et nederlag, etter å ha brukt utallige med ressurser i denne saken, så håper jeg at deres forfølgelse, trakassering og skremselspropaganda mot norske muslimer snart kan ta slutt, skriver Ubaydullah Hussain i en e-post til NRK.

Mannen forbytter bevisst om på begrepene “muslimer” og “islam” for å inkludere andre religiøse mennesker som aldri har vært omtalt eller tiltalt. Dermed skal han avlede fra det han selv faktisk sier og gjør ved å inkludere uskyldige som om de er enige med han og støtter han. Han “tvangsforbrødrer” andre muslimske menn. Da gjelder det at de ikke går i den fella og er tause eller viker unna. Taushet og unnvikelse er tegn på at de ikke føler at han er noe de trenger bry seg om. Problemet er at “trollet” inkluderer dem i offentlighet. Han påstår at de alle innehar de samme holdningene. At de hyller massemordere. Har han hørt dem gjøre det?

I februar i fjor ble Hussain dømt til 120 dagers fengsel i Oslo tingrett for trusler mot journalister og en sakkyndig i retten og for hatefulle ytringer mot jøder via Facebook. Aktors påstand var ti måneders fengsel.

En sameaktivist i Norge prøvde en gang å sprenge en bru og mente at det var for samenes skyld at han begikk hærverk. Han mistet armen da det smalt for tidlig. Han ble i egne øyne en martyr av den grunn. En helt som mistet armen i krigen for samenes rettigheter.

Ikke sikkert så mange samer syns noe særlig om det?

Tenk dere midt under en fotballkamp på Frambanen i fremtiden så konkurerer Bønneropene fra Moskeen med speakertjenestene under fotballkampen…. Hvor mange vil ha det slik i Larvik… JEG KAN BARE TENKE MEG EN SOM SYNES DET ER HELT GREIT…?

Det höres som en uforenlig komposisjon Tore T.

Uten kruseduller og helt uten motivering; Mitt svar er NEI

Da er det vel også lov å hylle Anders Behring Breivik

Det ser for meg ut som spinngale mennesker faktisk tas alvorlig og absorberes inn i debatter om seriøs politikk. Hvem er det som tar dem alvorlig og bruker dem til sitt formål?

Det burde vi se veldig nøye på.

Mange av de som brukte ABB angrer nå bittert på at de foregrep begivenhetenes gang. De trodde bestemt at monsteret var en del av noe, og lette mann av huse etter konspirasjonen. Den fantes ikke. Fyren er bare gal – helt alene. Åneiiii.

Jeg må bare motsi dere alle; Smurg, Smurg og smurg!

Surumg? :-)

Tull – vi må uttrykke oss klart. Det gjør alltid jeg. hva? ikke? men – det er en del av min retorikk.

Anders Behring Breivik er fullstendig gal og må aldri slippes ut igjen til samfunnet i levende livet.
Ubaydullah Hussain er også fullstendig gal. Han har lov til å si det han sier så lenge han ikke går lenger enn det, men han er minst like gal som Anders Behring Breivik. De to er en alen av samme stykket.
Fullstendig gale begge to.

Annonse