Østlands-Postens arena for politikk og samfunnsdebatt i Larvik og Lardal – TILBAKE TIL ØPs NETTSIDE

Korps er mer enn uniformer, russiske marsjer og 17 mai

Blir litt provosert etter å ha lest øp i dag og framstillinga av korps. Korps er faktisk mer enn uniformer, russiske marsjer og 17 mai. Håper Sørdahls innlegg i dag var skrevet med en feil undertone.

Å begynne å spille et instrument i korps, betyr faktisk at man kan få en rimelig mulighet til å få opplæring til å spille et dyrt instrument, som gir en hobby hele livet. Hvem ville kjøpt et instrument til femsifret beløp til 12 åringen for å se om barnet liker å spille?

Korps gir deg øving i sosialt samspill, både med og uten instrument, samtidig må man må kunne spille på egenhånd og stole på seg selv. Man får evnen til å kunne bruke begge hjernehalvdeler på en gang, man får utholdenhet og styrke. Korps er konkurranser, korps er kroppsbeherskelse, jeg kan nevne i fleng.

Barn som spiller i korps er ikke der for foreldrene sin skyld, de er der for å delta i musikkgleden de får, de som ikke finner den, slutter i korps. Uniformer er ikke korps, men en liten del av det. Medaljene som henger på brystet, er i stedet for støvete pokaler som som står rund omkring, og som man gjerne blir premiert med på andre fritidsinteresser. Hvor mange ville grepet muligheten til å spille feks horn, om de ikke kunne begynne i korps? Tenk litt på det neste gang du hører en stemningsfull melodi på film. Hornet er garantert med for å gi deg rette stemninga, og kanskje får en tåre eller to til å trille.

Vist 392 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Ytterst få barn satser på å bli musikere.

Bra innlegg, Nina! Å spille et instrument er gøy og gir nye venner i alle aldre, det har man glede av hele livet. De som spiller et instrument gjør det bedre på skolen. Og veldig mange profesjonelle musikere har begynt i skolekorps. Jaga Jazzist (hvor bl.a. Ravi var med) er et band som ble startet på bussen på vei hjem fra korpstur. Nesten alle messingblåserne i Operaorkesteret begynte å spille i korps – for ikke å snakke om Gardemusikken! Men det viktigste er at det er moro og sosialt – her og nå. I korps fins ingen reservebenk. I korps er alle med.

I Sinsen janistsjar blir mange avvist.

Annonse